Premies & EPB

Premies van netbeheerder

Premie voor het plaatsen van superisolerende beglazing in nieuwbouw en renovatie. Men kan een premie bekomen van 10 euro per m². Voorwaarde : U max 1,3 W/m2K. Woningen moeten minstens 5 jaar op het net zijn aangesloten.

Federale subsidies

Fiscaal voordeel bij de plaatsing van hoogrendementsbeglazing in nieuwbouw en renovatie. Vanaf inkomstenjaar 2009 (=aanslagjaar 2010) komt 40% van de investering in aanmerking voor belastingvermindering met een belastingvoordeel van maximum 2770 euro per jaar per woning.

6% BTW-tarief. Woningen ouder dan 5 jaar (ipv 15 jaar) kunnen genieten van een voordelig BTW-tarief van 6% i.p.v. 21% bij renovatie.

Gewestelijke subsidies

Renovatiepremie voor woningen voor bijvoorbeeld vervangen van ramen met isolerende beglazing. Men moet aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de premie (oa. hoogte van het inkomen, woning minstens 25 jaar oud, enkel voor eigenaars-bewoners of voor verhuurders aan een sociaal verhuurkantoor). Er moet minstens voor 10.000 euro geïnvesteerd worden (excl. BTW).

Voor meer info: http://www.energiesparen.be

Hebben wij u overtuigd of wilt u meer informatie?